Vetkanaal reinigen

Het is verstandig om vetkanalen minimaal één keer per jaar grondig te laten reinigen. Horecagelegenheden maken dagelijks gebruik van de keuken. Dit kan zorgen voor een verstopt vetkanaal. Vetkanaal reinigen is de oplossing en zorgt voor een aantal mooie voordelen. Wat is een vetkanaal en waarom is het reinigen ervan zo belangrijk? Wij zijn experts op het gebied van het reinigen van vetkanalen in de horeca.

Wat is een vetkanaal

Een vetkanaal is een belangrijke schakel in het transporteren en afzuigen van vet dat bij het koken ontstaat. In de professionele keuken komen er dagelijks vetten en geuren vrij die zich ophopen in het kanaalwerk of in de ventilatoren van de keuken. Deze afzuiginstallatie zorgt ervoor dat het vet en de vieze geuren worden afgevoerd. In de horeca komt het veel voor dat de kanalen een enorme vetaanslag hebben. Logisch, gezien ze dagelijks gebruikt worden. Het is natuurlijk wel fijn dat het vetkanaal schoon is.

Waarom het vetkanaal reinigen zo belangrijk is

Het vetkanaal vaak de oorzaak van brand in de horecakeuken. Vet is namelijk een perfecte geleider en brandstof voor vuur. Wanneer dit vuur vat valt het niet meer te beheersen. Naast het feit dat vet gevaren met zich meebrengt, is het erg onhygiënisch. Het kan leiden tot vermindering van kwaliteit van het eten en onaangename geuren in de keuken. Daarom is het ontzettend belangrijk dat het vetkanaal regelmatig gereinigd wordt. Veel verzekeraars eisen van de horecazaak dat er minimaal 1 keer per jaar gekeken wordt naar de vetkanalen. Een vetkanaal reinigen is dus zeker een aanrader voor iedere horecagelegenheid.

Offerte aanvragen

Wij zijn een ervaren schoonmaakbedrijf uit Capelle aan den IJssel en een ideale partner als het gaat om het reinigen en onderhouden van afzuiginstallaties.

Of bel direct naar 010 – 767 01 66

Voordelen vetkanaal reinigen

Er zitten een aantal voordelen aan vetkanaal reinigen door een expert. Dit zijn ze:
● Hygiënisch
● Verminderd brandgevaar
● Capaciteit afzuiginstallatie gaat omhoog
● Voldoe aan de eisen van verzekeraars
● Geen stank in de keuken

Vetkanaal laten reinigen door experts

Het kanaal op een efficiënte wijze laten reinigen is belangrijk, zo wordt er gezorgd voor een vermindering van brandgevaar en een optimale capaciteit. Een schoon vetkanaal is een “volledig vetvrij en certificaat waardig”. Het schoonste resultaat wordt bereikt met vetkanaal reinigen. Wij komen graag 24/7 door heel Nederland horecagelegenheden uit het vet helpen!

Spoedreiniging nodig?

Wij werken wanneer u het beste uitkomt, binnen en buiten uw openingstijden.
Spoedreiniging van vetkanalen door heel Nederland op locatie. Professioneel en vakkundig. De werkzaamheden kunnen wij 24/7 voor u uitvoeren

Afzuigkanaal-laten-reinigen-onze-bussen-1024x646